Voeten verdienen uw aandacht!

Wanneer u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten wordt gedragen, dan is dit zeker geen loze kreet.
U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels.

U kunt relatief eenvoudig zelf een aantal van deze ongemakken aan uw voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van de onderstaande voetverzorgingstips.

Tip 1: Prik blaren niet door!

Blaren worden veroorzaakt door huidwrijving. Maak ze niet kapot, maar plak er een pleister over en laat deze zitten tot de blaar er op natuurlijke wijze vanaf valt in bad of in de douche. Was het gebied waar de blaar zat dan goed schoon, gebruik zo nodig wat ontsmettend middel, en bedek de huid met een steriel verbandje.

Daarnaast kunt u gebruik maken van dit product ter voorkoming van blaren. Het is gemaakt op basis van o.a. glycerine, kamfer en tea tree. Het verzorgt de huid en voorkomt blaarvorming. Een paar druppels op de huid aanbrengen en daarna licht inmasseren, vooral op de plaatsen waar veelal een blaar ontstaat. Wanneer u dit regelmatig gebruikt is de kans op blaarvorming aanzienlijk kleiner. Kijk hier voor meer producten en geef uw voeten dat beetje extra aandacht!

Samenwerkende Pedicures Blaren

Tip 2: Voetlotions zomer/winter

In de voetlotions die in de zomer gebruikt worden zit vaak menthol. Dit houdt de voeten namelijk lekker koel. Het nadeel van deze lotions is dat uw huid er erg droog van kan worden. Gebruik daarom in de winter een lotion waar petroleum of glycerine in zit. Dit zorgt ervoor dat uw voeten weer lekker zacht worden!

Voetverzorgingstips: Voetlotions zomer winter

Tip 3: Goede schoenen kopen is belangrijk voor gezonde voeten

Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag uw schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten een beetje opzwellen dus dan is de (na)middag een goed tijdstip om ze te passen.

Laat uw voeten opmeten, iedere keer dat u schoenen past, en laat ze opmeten als u staat. Let er op dat u de schoenen aan beide voeten past. Veel mensen hebben namelijk één voet die langer is dan de andere. Wanneer dat het geval is, koop de schoenen dan in de maat van de grootste voet!

Voetverzorgingstips: Goede schoenen

Tip 4: Koude voeten voorkomen? Minder pumps dragen!

Wie last heeft van wintervoeten moet vooral preventieve maatregelen nemen. Koude voeten zijn te voorkomen door minder vaak pumps of hoge hakken te dragen. Deze schoenen knellen namelijk en voorkomen een goede doorbloeding. Daarbij is mijn advies om voeten (of handen) 2x daags te masseren met een speciaal product op basis van glycerine, kamfer en rozemarijn. De emulsie zal een warm gevoel veroorzaken en zorgen voor een betere doorbloeding van de huid.

Voetverzorgingstips: koude voeten

Contactgegevens:

Kirsten Verheijen
Tobias Asserlaan 32
8024 DM Zwolle
06-22138181

ProVoet ProCert